Sam (सं)

Sammon mysteeri on ratkaistu – sisäinen harmonia on saatavillasi

Sampo ei ole vain Kalevalan taikakone, vaan ikiaikainen symboli tasapainosta ja hyvinvoinnista. “Sam” tarkoittaa kokonaisuutta ja “Bhu” olemusta – yhdessä ne muodostavat työkalun, joka auttaa sinua löytämään sisäisen rauhan ja eheyden.

Tämä menetelmä yhdistää itämaisen viisausperinteen ja modernin syvyyspsykologian. Se auttaa sisäistä lasta ja sisäistä aikuista toimimaan yhdessä, jotta voit elää tasapainoisesti ja edetä kohti elämän neljää tärkeää päämäärää: merkitystä (Dharma), hyvinvointia (Artha), iloa (Kama) ja vapautta (Moksha).

Kalevalassa Sampo on onnea tuottava mystinen kone – mutta todellisuudessa se on muinainen mielen ja tietoisuuden kehittämisen menetelmä. Se ei ole pelkkä tarina, vaan käytännöllinen prosessi, jonka avulla ihminen voi oppia elämään viisaasti ja tasapainoisesti. Tämä tieto on kulkenut sukupolvelta toiselle tuhansien vuosien ajan – ja nyt se on käytettävissä myös sinulle.

Chaturanga – Elämän strateginen taito

Yksi Samyaman vertauskuva on Chaturanga – maailman tunnetuimman pelin, shakin, varhaisin muoto.

Chaturanga (”neljä raajaa”) on kuitenkin paljon enemmän kuin vain harkintakykyä kehittävä peli; se on käytännössä koko elämän symboli. Se heijastaa erityisesti käsitystä tietoisuus-, yhteisö- ja itsejohtamistaidoista, oikeudenmukaisesta politiikasta, diplomatiasta ja konfliktiratkaisusta. Nykyaikaisen historiantutkimuksen valossa näillä itämaisilla mindset-menetelmillä on ollut aiemmin ymmärrettyä suurempi vaikutus koko länsimaisen sivistyksen kehitykseen (Peter Frankopan; Silkkitiet: Uusi maailmanhistoria).

Chaturanga on strategisen elämänhallinnan ja päätöksenteon menetelmä, joka pohjautuu syvälliseen ymmärrykseen ihmismielestä, strategisesta ajattelusta ja elämän rytmeistä. Se yhdistää ajattoman viisauden moderniin elämään, tarjoten käytännön työkaluja yksilöille ja organisaatioille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään, stressinsäätelyään ja kokonaisvaltaista hyvinvointiaan. Myös Chaturangan lähtökohta on sisäistä tasapainoa, tietoista keskittymistä ja harkinnan täydellisyyttä merkitsevä “Sam” (सं).

Chaturanga perustuu kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan, jossa keskeisiä osa-alueita ovat esimerkiksi tietoisuustaitojen-, sekä strategisen ja taktisen ajattelun kehittäminen, sekä stressireaktioiden säätely hengitystekniikoiden, kurinalaisuuden ja säännöllisen harjoittelun avulla.

Chaturangasta juontuu yrityksille ja yksilöille sopivia ajattomia työkaluja, joiden avulla voidaan navigoida monimutkaisissa tilanteissa, kehittää resilienssiä ja tehdä päätöksiä, jotka ovat eettisesti oikeudenmukaisia ja linjassa hyveellisen elämän kanssa.

Tämä ikiaikainen viisaus yhdistetään i k i t i e d o s s a nykyaikaiseen stressinhallinnan ja tietoisuustaitojen tutkimukseen, mikä luo vahvan perustan mielekkäälle ja tasapainoiselle elämälle. i k i t i e t o ei ole pelkkää filosofiaa, vaan käytännöllinen, tieteellisesti tutkittu ja aikatestattu menetelmä, joka tukee psyykkistä joustavuutta, sekä ajattelun selkeyttä ja resilienssiä, jotka ovat edellytyksiä menestymiselle niin työssä kuin henkilökohtaisessa elämässä.

Chaturangan keskeisimmät periaatteet ovat täysin yhteensopivat tieteellisesti validoidun iPREP menetelmän kanssa.

Silkkitiet - Uusi Maailmanhistoria - Peter Frankopa

Aasian merkitys maailmanhistorian kehityksessä on viimeaikaisten tutkimusten valossa noussut esiin aivan uudessa valossa. Perinteinen länsikeskeinen historiankäsitys, jossa sivistyksen juuret nähdään pääasiassa Egyptissä, antiikin Kreikassa ja Roomassa, on alkanut murtua uusien näkökulmien myötä. Silkkitietä pitkin kulkenut vilkas kauppa- ja kulttuurivaihto idän ja lännen välillä muovasi merkittävästi länsimaista sivistystä jo vuosituhansia ennen Euroopan nousua maailmanpolitiikan keskiöön.

Ennen 1600-lukua maailman taloudellinen ja kulttuurinen painopiste sijaitsi pitkälti Aasiassa, ja Eurooppa toimi enemmänkin idän vaurauden vastaanottajana kuin sen kehityksen moottorina. Silkkitie ei ollut pelkästään tavaroiden, kuten silkin, mausteiden ja jalometallien, kulkureitti, vaan se toimi myös ideoiden, uskonnollisten vaikutteiden ja teknologioiden siirtäjänä. Idän kulttuurit – mukaan lukien Intia – välittivät länteen filosofisia näkemyksiä, tieteellisiä innovaatioita sekä mindset-traditioita, jotka muokkasivat länsimaisen sivistyksen kehitystä merkittävästi.

Intia toimi silkkiteiden verkostossa keskeisenä solmukohtana, jonka kautta kulkivat monet vaikutteet, kuten buddhalaisuus, hindulaisuuden filosofiset virtaukset sekä erilaiset tieteelliset ja teknologiset innovaatiot. Näiden vaikutteiden kautta länsi sai kosketuksen uusiin maailmankuviin, matemaattisiin käsitteisiin ja lääketieteellisiin tietoihin, jotka rikastuttivat eurooppalaista kulttuuria ja tiedettä.

Tämä uudenlainen lähestymistapa maailmanhistoriaan osoittaa, kuinka idän ja lännen välillä käytiin jatkuvaa vuorovaikutusta, jossa Aasia ei ollut pelkkä eksoottisten hyödykkeiden lähde, vaan keskeinen vaikuttaja länsimaisen sivistyksen muotoutumisessa. Näin ollen itämaisen kulttuurin rooli globaalissa historiassa on ollut huomattavasti merkittävämpi kuin aiemmin on laajalti ymmärretty.